Bel: 038 452 8444

Mail:

Familie van der Linde

Vrijstaande woning in IJsselmuiden

Jan van der Linde woont samen met zijn vrouw Els bijna drie jaar in hun nieuwe vrijstaande woning in de wijk Het Meer in IJsselmuiden. Dochter Heidi heeft het syndroom van Down en komt elke twee weken logeren.  “Ons nieuwe huis voldoet aan al onze wensen”, vertelt Jan. “We hebben een prachtige serre, een grote schuur en een slaap- en badkamer op de begane grond.”

Drie jaar geleden woonden Jan en Els van der Linde nog in een jaren dertig woning op nog geen kilometer van hun huidige woning. “Ons huis was niet meer levensloop bestendig. Er was redelijk wat onderhoud nodig en mijn vrouw vroeg aan mij of ik de komende jaren met mijn toen zestig jaar nog op de ladder wilde gaan staan om bijvoorbeeld te gaan schilderen. Dat zag ik eigenlijk niet zitten. Ook hadden we geen slaapkamer en badkamer op de begane grond.”

Met een duidelijke blik richting de toekomst zochten Jan en Els naar een nieuwe woning. Jan vertelt: “We hebben wel gekeken naar bestaande woningen, maar we hadden best wat eisen en geen enkele woning kon aan die wensen voldoen. We wisten al dat het nieuwbouwproject Het Meer er aan zat te komen en daar zijn we enthousiast ingesprongen.”

Een grote schuur en een serre

“We namen een optie op een kavel en zetten ons huis te koop. Bij onze gemeente kon je voor vier maanden een optie op de grond zetten. Na die vier maanden kon je weer verlengen voor nog een periode van vier maanden. Gelukkig verkochten we onze woning supersnel! Na vier weken was de koper al in zicht”, aldus Jan.

De optie werd omgezet in koop en de zoektocht naar een aannemer kon beginnen. Jan: “We hebben eerst onze wensen op een rijtje gezet. Zo wilde ik heel graag een grote schuur, mijn vrouw verlangde naar een serre met een veranda en een tuin op het zuiden. Daarnaast moest er dus ook een slaapkamer en een badkamer op de begane grond komen.”

Hier wonen voelde in het begin als vakantie vieren

De Bouwbeurs

“Op het gemeentehuis waren we tijdens een informatiebijeenkomst Maarten van EvertsenBouw al eens tegengekomen, dus we hadden al wat documentatie van hem. Toen we later naar de Bouwbeurs in Utrecht gingen, kwamen we hem weer tegen. We hebben toen een heleboel documentatie van verschillende aannemers mee naar huis genomen”, vertelt Jan.

In het huizenboek van EvertsenBouw stond een mooie woning die het dichtst bij de wensen van Jan en Els kwam. Jan vertelt verder: “We zijn toen met Maarten in gesprek gegaan. Het sprak ons erg aan dat hij (toen nog) een klein bedrijf had. Ook hadden we bij een aantal andere aannemers een prijs opgevraagd, maar de prijs van EvertsenBouw was aanzienlijk lager. De keuze voor EvertsenBouw was dus snel gemaakt.”

Ontwerp op maat

Jan en Els namen de woning uit het boek van EvertsenBouw als leidraad, maar aan de tekening werd nog veel veranderd voordat hij definitief was. Het is hierdoor een ontwerp op maat geworden. Zo moest er een serre en een veranda aan toegevoegd worden. Ook vonden ze de woonkamer op de tekening niet groot genoeg en dus werd het huis nog een meter breder gemaakt.

Nadat de tekening definitief was kon de bouw beginnen. Het duurde nog even voordat de koop van de jaren dertig woning van Jan en Els echt rond was vanwege een aantal financiële tegenslagen aan de kant van de koper. “Maarten belde regelmatig. Hij wilde graag beginnen. Dan vroeg hij of alles al rond was zodat hij vast onderdelen kon gaan bestellen”, lacht Jan.

In 4,5 maand was het af

Toen de bouw eenmaal begon ging het heel snel. “Maarten liet ons weten dat ze al met vier maanden klaar konden zijn. Dat moesten wij nog maar eens zien! Maar warempel, het is dat kerst en oud en nieuw tussendoor kwamen, maar na 4,5 maand werd ons huis opgeleverd”, zegt Jan. De woning van Jan en Els was als eerste in de buurt klaar. “Dat stond wel bijzonder, zo’n mooie nieuwe woning met daar omheen alleen maar zand.”

“Tijdens het bouwproces waren de lijnen heel kort. Dat vonden wij zeer prettig. Drie jaar geleden was EvertsenBouw nog maar een klein bedrijf en hun kantoorruimte zat heel dichtbij mijn werk in Zwolle. Als ik dan vragen had over de bouw, reed ik voor mijn werk aan gewoon even langs

bij Maarten. Dat werkte heel goed. Ook kwam ik dagelijks op de bouw. Dan maak je toch heel veel mee van wat er gebeurt.”

De woning werd compleet opgeleverd, inclusief schilderwerk. Jan: “Niet dat er veel te schilderen was, want onze kozijnen zijn allemaal van kunststof. Na de oplevering heb ik zelf de badkamer aangelegd en ik heb geschilderd, behangen, de vloeren en de plinten gelegd. Daar ging nog aardig wat werk in zitten.”

Fantastische woning

De familie van der Linde voelt zich helemaal thuis in hun nieuwe woning. Jan: “Het is hier fantastisch. De eerste maand had ik echt het gevoel dat ik op vakantie was. En dat terwijl onze oude woning op slechts 600 meter van ons nieuwe huis lag. Deze woning heeft gewoon alles wat we zochten in een nieuw huis. De grote schuur en de mooie veranda. De serre is heerlijk. Als de zon schijnt voelt het er net alsof je buiten bent en in de zomer doen we de schuifdeuren open om buiten naar binnen te halen. De slaapkamer en badkamer beneden worden nu gebruikt door onze dochter als ze bij ons is, maar mocht het later nodig zijn dan verhuizen mijn vrouw en ik naar de slaapkamer beneden. We zitten hier heel goed en dat allemaal binnen budget!”