Bel: 038 452 8444

Mail:

FSC® hout

Waarom wij kiezen voor duurzaam hout

Hout is één van de meest duurzame bouwmaterialen die er bestaan. Tijdens de groei neemt het CO2 op, een gas die voor ons als mensheid een steeds groter probleem wordt in de atmosfeer. Er is weinig energie benodigd om van hout een bouwproduct (kozijn, deur of gewoon bouwhout) te maken.

Hout is dus een bouwstof die gedurende de groei goed is voor het milieu en die tijdens de groei geen energie kost. Nadat het gekapt is houdt het hout de schadelijke CO2 vast. En hout is een mooi en warm product in uw bouwwerk. Belangrijk is hierbij natuurlijk wel dat u duurzaam FSC® hout koopt en geen hout uit illegale kap of uit een bos waar niet nagedacht is over mens, dier en milieu toen het gekapt werd.

Als bouwonderneming vinden wij dat we verantwoordelijkheid moeten nemen voor ons milieu bij onze bedrijfsvoering. Hierom hebben wij verschillende initiatieven genomen om de duurzaamheid van onze onderneming te verbeteren.

FSC® gecertificeerd

Een voorbeeld hiervan is dat wij de bewuste keuze gemaakt hebben om ons bedrijf FSC® te certificeren. Omdat hout een belangrijke grondstof is bij onze projecten vinden wij het van belang dat het toegepaste hout van duurzame herkomst is. Door dit certificaat te halen en door bij FSC orders volgens de richtlijnen van FSC International te handelen tonen wij op transparante wijze aan dat wij FSC producten leveren. Hierop worden wij ook jaarlijks gecontroleerd door een certificeerder.

Hout als duurzame grondstof

FSC international is nadrukkelijk een voorstander van het gebruik van hout als grondstof voor allerhande producten. Het is dus niet de doelstelling van FSC international om hout als grondstof een halt toe te roepen, zij onderschrijft hiermee het (economische) belang van hout voor de bevolking in de landen van herkomst. FSC International streeft duurzaam bosbeheer na, zodat de mensen en dieren in de landen van herkomst, maar ook in onze westerse wereld voor onbepaalde tijd kunnen profiteren van de bossen in de wereld.

FSC hout is hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. FSC gecertificeerde bossen worden op een dusdanige manier beheerd dat zij niet bedreigd worden in hun voortbestaan. Dit is primair goed voor het bos, maar ook voor de dieren die hierin leven en voor de mensen die in deze bossen wonen en werken.

 

Kies voor duurzaam FSC hout

Vraag ons naar de mogelijkheden voor FSC gecertificeerde producten, want wij leveren veel liever FSC producten dan niet gecertificeerde producten.
Wilt u meer weten over FSC hout, klik dan hier.