Bel: 038 452 8444

Mail:

Ik bouw groen

Met Ik Bouw Groen biedt EvertsenBouw een aantal zeer betaalbare woningen aan, die voldoen aan de eisen van de toekomst. Groen bouwen betekent: geen gasketel meer, driedubbele beglazing, zonnepanelen: het is allemaal standaard inbegrepen bij onze woningen.

Investeer in duurzaam

Duurzame energie is energie waarover wij onbeperkt kunnen beschikken, zoals zonne-energie en windenergie. Er zijn dan ook diverse maatregelen om duurzame energie te stimuleren, zoals bijvoorbeeld de SDE (=stimuleringsregeling duurzame energie – productie) voor particulieren en bedrijven. Zonnepanelen worden bijvoorbeeld gezien als onroerende goederen, waarvoor u een (groene) hypotheek kunt afsluiten. Deze is vervolgens via de hypotheekrente aftrekbaar.

Energiezuinig bouwen, meer dan een trend

Energieneutraal of groen bouwen is de toekomst van de bouwsector. Nederland gaat de komende jaren dan ook steeds energiezuiniger bouwen. Met als doel om in 2020 energieneutrale huizen te kunnen bouwen. Europese en Nederlandse overheden hebben dit in een strikt beleid vastgelegd. Volgens de richtlijn EPBD moeten nieuwe gebouwen vanaf 31 december 2020 energieneutraal zijn. Overheidsgebouwen moeten vanwege hun voorbeeldfuncties al vanaf 31 december 2018 energieneutraal zijn.

De onderdelen van een Ik Bouw Groen woning