Bel: 038 452 8444

Mail:

Huis laten bouwen? Volg onze 10 tips!

Huis laten bouwen? Volg onze 10 tips!

Wilt u een huis laten bouwen? Dan start een spannend traject waarbij veel komt kijken. Zoals een veelvoorkomend gezegde: goede voorbereiding is het halve werk. Wij geven u graag 10 tips die zeker van pas komen als u een huis laten bouwen gaat.

1. Plannen maken

Bedenk waarom u een nieuwe woning wilt laten bouwen. Wat zoekt u in uw nieuwe huis? Heeft u ook al bestaande woningen bekeken? Misschien heeft u wel heel specifieke wensen voor uw nieuwe woning, of heeft u een kavel op het oog waarvan u de plek helemaal geweldig vindt? Dat kunnen allemaal redenen zijn om niet te kiezen voor een bestaande woning, maar voor een nieuw te bouwen woning die helemaal aansluit op uw wensen.

2. Maak een wensenlijst

Waar moet uw nieuwe woning aan voldoen? Maak een lijst van eisen voor zowel de buitenkant als de binnenkant. Hoeveel slaapkamers moet de woning hebben? Wilt u een open of gesloten keuken? Openslaande deuren naar de tuin? Zonnepanelen? Kleur steen? Een grote garage? Allemaal punten die van belang zijn. Neem voldoende tijd om deze lijst op te stellen zodat u geen belangrijke eisen vergeet.

3. Bepaal uw budget

Ga met een financieel adviseur of uw bank praten en bepaal uw budget. Heeft u nog een koophuis? Schakel dan een makelaar in. Die taxeert uw huidige woning zodat dit bedrag kan worden meegenomen in uw budget. Het is belangrijk dat u niet te krap budgetteert. Houd genoeg ruimte zodat u geen keuzes hoeft te maken waar u later spijt van krijgt.

4. Locatie

Als u op zoek gaat naar een geschikte kavel, is het heel slim om uw wensenlijst bij de hand te houden. Niet alles kan op elke kavel namelijk. Houd ook rekening met de richting van bouwen. Waar komt de tuin? Waar staat de zon?

5. Architect of cataloguswoning?

Veel aannemers, zo ook Evertsenbouw, bieden een ruim aanbod standaard woningen aan. In onze woonmagazine vindt u bijvoorbeeld alle woningen die wij voor u kunnen bouwen. Deze cataloguswoningen zijn dan uit te breiden met uw specifieke wensen. Wilt u de gehele woning op maat laten ontwerpen? Schakel dan een professionele architect in. Let op dat het architectenbureau goed meedenkt met uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld duurzaam bouwen? Zoek dan een architect die hier ervaring mee heeft.

6. Kies een aannemer

Bij de zoektocht naar een aannemer is het slim voor een betrouwbare partij te kiezen. Kijk naar referenties, ga huizen bekijken die gebouwd zijn door de aannemer en als ze er zijn, lees reviews van klanten van de aannemer. Een huis laten bouwen is niet zomaar iets en u gaat een langdurige samenwerking met elkaar aan dus vertrouwen is erg belangrijk. Geef de aannemer inzicht in uw budget voordat de offerte gemaakt wordt.

7. Schakel professionele hulp in

Het lijkt misschien slim om zoveel mogelijk zelf te doen als u een huis laat bouwen om zo kosten te besparen, maar toch kunt u beter professionele hulp inschakelen. U wilt natuurlijk niet dat het loodgieterswerk, de installatie van elektra en meer van dit soort cruciale aspecten van uw woning fout gaan. Als u dit uitbesteedt kunt u er vanuit gaan dat alles goed gedaan wordt. Ook kunt u terugvallen op garantie mocht er toch iets mis gegaan zijn.

8. Bestek

Besluit of u een bestek wilt laten maken. Een bestek of lastenboek is een omschrijving van de uit te voeren bouwwerkzaamheden. Dit inclusief de administratie, juridische en technische bepalingen, materialen en uitvoeringsvoorwaarden. Zo kunnen er tijdens de bouw zelf geen twijfels ontstaan over de plannen.

9. Ga langs op de bouw

Is de bouw gestart? Ga dan regelmatig kijken. Natuurlijk voert de aannemer de plannen uit zoals het moet, maar soms gaat er toch onverhoopt iets niet zoals het moet gaan, of ziet iets er in het echt toch anders uit dan op de tekening en wilt u wijzigen. Het is fijn als u hier tijdens de bouw achterkomt zodat er direct nog aangepast kan worden. Ook is het natuurlijk heel erg leuk om de bouw van uw eigen woning op de voet te volgen!

10. Leg verslag

Een huis laten bouwen is een droom van veel mensen. Een uniek traject dat u waarschijnlijk niet vaak in uw leven mee gaat maken. Leg alles van begin tot eind vast! Bewaar tekeningen, ontwerpen, uw wensenlijst en maak foto’s en video’s tijdens het daadwerkelijke bouwen. Dit is ontzettend leuk voor later als u al jaren in uw nieuwe woning woont!

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.