Bel: 038 452 8444

Mail:

Kosten huis bouwen | Waar moet u aan denken?

Kosten huis bouwen | Waar moet u aan denken?

Iedereen die een nieuw huis wil laten bouwen is bezig met de kosten. Want wat zijn de kosten van een huis laten bouwen? Waar moet u allemaal aan denken? Evertsenbouw geeft graag inzicht in alle verschillende posten waar budget gereserveerd voor moet worden.

Voor wat betreft de kosten huis bouwen noemen we geen specifieke bedragen, want de kosten voor de bouw van een huis zijn per project behoorlijk verschillend. Als u geïnteresseerd bent in een van onze huizen uit het Woonmagazine nodigen wij u graag uit om contact met ons op te nemen. We bespreken uw wensen graag vrijblijvend en vertellen dan meer over kosten.

Kavel kopen

Uw nieuwe woning moet natuurlijk op een mooi stuk grond gebouwd worden en die grond moet u zelf aankopen. Let bij de aankoop op het bestemmingsplan van de grond. Mag er wel een woning op gebouwd worden? De prijs van de bouwgrond verschilt per provincie, per stad of dorp. Er zit zelfs verschil in de prijzen van verschillende locaties in dezelfde stad.

Vergunningen

Voor het laten bouwen van een nieuwe woning heeft u een bouwvergunning nodig. Deze moet u bij de gemeente aanvragen. Voor het afhandelen van deze aanvragen rekent de gemeente kosten. Deze kosten zijn afhankelijk per gemeente en de grote van de het nieuwbouwhuis.

Er kunnen ook vergunningen nodig zijn voor bijvoorbeeld het plaatsen van containers op de openbare weg of voor het kappen van bomen. Hier worden dan extra kosten voor in rekening gebracht.

Kosten huis bouwen: architect

Als u uw woning laat ontwerpen door een professionele architect, betaalt u uiteraard de uren van deze architect. Zo kost een architect al snel zo’n tien procent van de bouwsom. Bij veel aannemers (zoals bij Evertsenbouw) kunt u een cataloguswoning uitkiezen. Zo bespaart u op de kosten voor een architect.

Grond bouwrijp maken

Voordat de bouw kan starten moet de grond bouwrijp zijn. Misschien staat er nog oude bebouwing op de kavel of is de grond vervuild (denk aan asbest). Dit moet eerst opgelost worden. Zo kan er bijvoorbeeld gesloopt moeten worden of moet er grondonderzoek plaatsvinden.

Kosten aannemer

Voor de daadwerkelijke bouw van het huis betaalt u uiteraard het grootste bedrag. Dit geld gaat zitten in materialen en de werkuren die het bouwbedrijf spendeert.

De kosten verschillen per woning. Bij Evertsenbouw kunt u woningen uit ons Woonmagazine uitzoeken zodat de prijs bij een standaard bedrag begint. U kunt de cataloguswoning nog helemaal naar eigen smaak aanpassen. Denk aan de grootte van de woning, extra’s als een serre, een garage of een kelder, zonnepanelen enz.

Voor een exacte prijsopgave raden wij u aan contact met ons op te nemen. Dit kan geheel vrijblijvend!

Kosten huis bouwen: aansluiting

Uw nieuwe woning moet aangesloten op de riolering, en ook wilt u de woning waarschijnlijk voorzien van een aansluiting op water, gas en elektra. Het aansluiten hiervan wordt gedaan door specialisten. U betaalt per soort aansluiting.

Keuken en badkamer

Uw woning is niet compleet zonder keuken en badkamer. Ook al besluit u deze twee zelf aan te leggen: u moet de keuken en badkamer zelf wel betalen. Reserveer een ruim budget voor de uw keuken en badkamer zodat u iets kan uitzoeken dat echt aansluit bij uw wensen.

Tuin en inrichting

Als de woning helemaal af is wilt u waarschijnlijk ook een mooi voor- en achtertuin aanleggen en misschien moeten er nog nieuwe meubels komen. Reserveer ook hier budget voor.

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.