Op maat gebouwde starterswoningen Almere

8 woningen Almere

Bastiaan Wesselink woont samen met zijn vriendin Sanderien en dochter Liv (negen maanden) nu ongeveer twee jaar in hun nieuwe eengezinswoning in Almere. De bouw van het huis viel onder het project IbbA (Ik bouw betaalbaar in Almere). EvertsenBouw was verantwoordelijk voor de bouw. “We voelen ons al helemaal thuis hier”, zegt Bastiaan als hij vertelt over het bouwproject.

“We waren toe aan verhuizen, want we woonden in een flatje op drie hoog van zestig m2 in een achterstandsbuurt in Almere. Sanderien en ik waren inmiddels twee jaar samen en het werd tijd voor een volgende stap. Er was ook een kinderwens en daar hadden we echt meer ruimte voor nodig”, vertelt Bastiaan.

Het stel was niet direct op zoek naar een nieuwe woning maar hoorde van een vriend over het IbbA project in Almere. IbbA staat voor Ik bouw betaalbaar in Almere. Dit is een speciaal project voor starters die een huis willen laten bouwen in Almere, maar geen volledige hypotheek kunnen krijgen. Het restbedrag wordt gefinancierd door de gemeente.

Kwaliteit

“Over EvertsenBouw als aannemer en de architect waren we direct enthousiast. De projecten die ze hadden gedaan zagen er goed uit en we hadden al snel een goed gevoel. We besloten niet voor de goedkoopste te kiezen, maar voor de aannemer die kwaliteit en goede begeleiding kon garanderen. Zo moesten we bij EvertsenBouw gewoon extra betalen voor een dakterras, maar bij een aantal aannemers kregen we het terras er gratis bij. Dat zorgde voor argwaan. Waar zouden ze dan op bezuinigen? Zouden ze wel netjes werken? Voor ons voelde het logischer om gewoon te betalen voor extra ‘opties’. Nu konden we kwaliteit verwachten.”

Nadat de keuze voor het architectenbureau en de aannemer gemaakt was kon het tekenen beginnen. Bastiaan: “Als hovenier maak ik vaak tekeningen op schaal van tuinen, maar nu heb ik ons nieuwe huis ook regelmatig op schaal ingetekend. Zo hebben we de meest praktische indeling bepaald. We wilden zo min mogelijk loze ruimte, de hal is daardoor heel klein geworden.”

Klaar voor de start

Toen de tekeningen eenmaal definitief waren moesten Bastiaan en Sanderien lang wachten voordat EvertsenBouw kon starten met de bouw. Bastiaan vertelt waarom dat zo was: “We waren onderdeel van projectbouw en de gemeente wilde collectief van start gaan met het heien van de fundering. Bij een aantal anderen gingen aannemers failliet en daardoor liep alles vertraging op. Achteraf gezien was dit niet zo erg. We zaten prima in ons huurhuis en we konden nog even extra sparen.”

Toen EvertsenBouw eenmaal van start ging, liep alles heel snel. Bastiaan vertelt dat hij elke week even ging kijken. “Dat deed ik al toen het terrein nog braak lag. Toen de fundering gelegd werd hebben we touwtjes uitgezet zodat we konden bekijken hoe alles eruit zou komen te zien. Tijdens het bouwproces ging ik bijna elke vrijdagmiddag naar de bouwvakkers, soms met een kratje bier. Je moet ze goed verzorgen die mannen, het zijn toch de jongens die je huis bouwen!”

 

Ongeduldig

“We hadden goed contact met de uitvoerder. Hij hield ons altijd op de hoogte van het traject. De woning stond echt heel snel! Het is het afbouwen wat voor ons gevoel lang duurde. Dat viel eigenlijk wel mee, maar we wilden er gewoon zo graag in. Je ziet dan dat het huis zelf heel snel staat, waardoor je het gevoel krijgt dat je er bijna in kan. Terwijl de meeste tijd natuurlijk in het afbouwen zit.”

EvertsenBouw heeft de woning van de familie Wesselink inclusief sanitair afgeleverd. “Dit hebben we expres zo gedaan omdat je dan bij problemen zoals bijvoorbeeld lekkage, weet bij wie je moet zijn. Als je bijvoorbeeld door Kees het bad laat installeren en Piet legt de leidingen, wie moet je dan aanwijzen bij lekkage?”

 

“Heel, heel, heel gelukkig”

“Tijdens de oplevering waren er niet veel punten. Er was een probleem met het beslag op de deuren. De verkeerde waren geplaatst en daar gingen we niet mee akkoord. Toen zijn direct de goede geplaatst”, legt Bastiaan uit.

Inmiddels hebben Bastiaan en Sanderien een dochtertje Liv en wonen ze nu twee jaar in hun nieuwe woning. “We zijn heel, heel, heel gelukkig hier. We hebben veel meer ruimte. Alleen beneden is het al net zo groot als ons complete flatje. We hebben een mooie tuin en zijn ontzettend blij met ons dakterras. Ik heb de keuken boven zelf geplaatst. Nu hoeven we voor een drankje of een hapje niet meer naar beneden. Ons dakterras is een heerlijke plek geworden. Ik heb er een vlonder gemaakt, een muziekinstallatie geïnstalleerd en er staat een mooie loungeset. We leven echt in een walhalla nu!”, sluit Bastiaan af.

opdrachtgever

Particulier

oplevering

22 mei 2015

soort

Woningbouw

locatie

Schotlandstraat 48, Almere
  • Gerrit Hofstede
  • uitvoerder
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2