Woningbouw op inbreidingslocatie

7 parkvilla's Groot Emiclaer Amersfoort

De naam Emiclaer gaat terug op de middeleeuwen. Toen stond hier de maalschap van Wede en Emiclaer. Emiclaer verwijst naar het gerecht (te vergelijken met de tegenwoordige gemeente) van die naam. Het gerecht Emiclaer bestond al in 1282.

De locatie ligt naast de boerderij Groot-Emiclaer; een zogenaamde Malenhoeve. Oorspronkelijk was dit een agrarisch gebied; overwegend laag gelegen, nat en moerassig. Het achtervoegsel “Horst” verwijst naar een hoger gelegen terrein, geschikt voor bewoning en bouwland. Hier werd de oorspronkelijke boerderij gebouwd. Bij de aanleg van de nieuwe woonwijken Zielhorst en Kattenbroek in de jaren 80, werd de boerderij bewaard en ingepast in de wijk als verwijzing naar de ontstaansgeschiedenis van het landschap. Het terrein naast de historische bomenlaan, deed lange tijd dienst als gemeentewerf. EvertsenBouw ontwikkelde een plan voor 7 park villa’s. De woningen zijn gasloos uitgevoerd met een lage EPC waarde. De gevelkozijnen zijn voorzien van 3-voudig glas en alle bouwlagen zijn voorzien van vloerverwarming.

opdrachtgever

Evertsen Bouw Ontwikkeling B.V.

oplevering

18 maart 2019

soort

Projectontwikkeling, Woningbouw

locatie

Groot Emiclaer , Amersfoort
  • Bart Hutten
  • werkvoorbereider
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2