Projectomschrijving

Levensloopbestendige woning

De familie Por, bestaande uit Martijn, Esther en hun kinderen Olivier (2,5) en Sebastiaan (1), woont nu ruim een jaar in hun door EvertsenBouw gebouwde vrijstaande woning in Woudenberg. Dat er zelf een huis gebouwd moest worden werd al snel duidelijk toen bleek dat het niet lukte om een bestaande woning te vinden die aan de eisen van het gezin voldeed.
Martijn Por vertelt: “In onze oude woning hadden we geen garage. Ik houd erg van klussen en sleutelen en daar was nu te weinig ruimte voor. We mochten van de gemeente onze carport wel dichtmaken om er een garage van te bouwen, maar dan moesten we onze schuur afbreken. We hadden dan nog steeds te weinig ruimte.”
Er werd druk gezocht naar een nieuwe woning, maar niets voldeed aan de eisen en wensen van het gezin. Ook de nieuwbouwprojecten zorgden voor te veel beperkingen. Uiteindelijk besloot Martijn zelf het ontwerp voor hun nieuwe woning te maken.

Direct een goed gevoel
Met de tekeningen op zak kon de zoektocht naar een geschikte aannemer beginnen. Martijn: “Na het ontmoeten van verschillende aannemers kwamen we met één van hen heel ver. Alles was bijna rond totdat we vrijkaarten kregen voor de Bouwbeurs in Utrecht. Daar was ik samen met mijn vader en toen we Maarten van EvertsenBouw tegenkwamen voelde dat direct goed.”
“Misschien kwam het omdat EvertsenBouw net als ik ook uit Zwolle komt”, gaat Martijn verder. “Hij stond alleen op zijn stand en had niet veel meer bij zich dan een aantal foto’s en een mooi huizenboek. Dat boek zag er goed uit en na overleg met mijn vrouw besloten we ook een offerte bij EvertsenBouw op te vragen.”
Die offerte kwam niet pas na zes weken, maar al na drie dagen. “Niet alleen die snelheid was fijn, ook de prijs/kwaliteit verhouding leek heel goed. We hebben nog een keer met Maarten om de tafel gezeten om te onderzoeken of dit niet te mooi was om waar te zijn. Begrepen we elkaar goed? Dit bleek het geval te zijn en al snel was het rond.”

De tekeningen
Tijdens het voorbereiden van het werk werden alle plannen definitief gemaakt. De eisen van familie Por waren duidelijk. Martijn: “Er moest dus sowieso een ruime garage komen met plek voor de auto en daarnaast nog ruimte om te klussen. Esther wilde graag een slaap- en badkamer beneden en dat behoorde nu tot de mogelijkheden. Ook wilden we graag een ruime woning inclusief ruime tuin. Boven wilden we een ruime badkamer. Middenin het ontwerpproces bleek dat ons tweede kindje op komst was en dus wilden we op de bovenverdieping twee ruime slaapkamers.”
Toen de tekeningen naar de welstandscommissie van de gemeente gingen, waren die niet direct akkoord. De gevel had een landelijke uitstraling en die werd niet goedgekeurd. “EvertsenBouw heeft toen heel snel een aangepaste gevel getekend die gelukkig wel goedgekeurd werd”, vertelt Martijn. “Heel fijn dat dit alsnog zo snel geregeld werd.”

Van werkvoorbereiding tot oplevering
Martijn: “De werkvoorbereiding was heel goed. We kregen uitgebreide en goede voorlichting. Daarnaast hielp het vast ook dat wij al heel goed wisten wat we wilden. Zo waren we er al over uit hoe bijvoorbeeld de kozijnen en de dakgoten eruit moesten komen te zien. Ook was al duidelijk welk materiaal we wilden dus we zijn niet echt voor verrassingen komen te staan.”
Toen eenmaal gestart werd met de bouw ging het heel snel. “Er zou eerst gestart worden in juli 2015. Dan zou de woning net voor kerst af zijn. Uiteindelijk werd er pas in september gestart met als opleverdatum februari 2016. De bouw verliep zo boven verwachting snel dat we toch voor de kerst al de sleutel kregen! Ze hebben alles op alles gezet om onze woning af te krijgen”, vertelt Martijn tevreden.
Tussendoor waren er geen grote problemen. “De kleur van de garagedeur klopte niet bij de rest maar dat was snel opgelost. Eerst zou ik zelf de leidingen leggen, maar dat was lastig te regelen. EvertsenBouw heeft toen een mooie nieuwe prijs geregeld. Zo kostte het maar heel weinig extra om de leidingen toch door de loodgieter te laten leggen. Iedereen blij.”

Service na oplevering
“Toen onze woning in december werd opgeleverd, waren er maar weinig opleverpunten. Wel ben ik kort voor de oplevering samen met een bouwkundige kennis het huis doorgelopen. Toen kwamen er nog veel punten naar voren, maar aan veel van die punten werd op dat moment nog gewerkt. We konden alles nog even extra benadrukken en uiteindelijk werd onze woning zonder al te veel punten afgeleverd.”
Martijn: “Het huis zou in eerste instantie casco opgeleverd worden, maar omdat we ons tweede kindje verwachtten heeft EvertsenBouw ook de installatie op zich genomen. Ik heb daarna nog zelf de keuken, de badkamers, het toilet, de wanden, vloeren, de schuur en de tuin gerealiseerd. Nu ik zoveel zelf aan ons huis heb gedaan voel ik me nog trotser.”
Martijn vertelt dat hij samen met zijn vrouw heel tevreden is over EvertsenBouw. “De bouw verliep heel snel en ze denken goed mee. Ook de afterservice is goed. “ Zo bleek dat de roeden in één van de kozijnen geen houtnerf hadden. Daar kwamen we pas na vier of vijf maanden tijdens het ramen zemen achter en als ze hier niks mee hadden gedaan zouden we dat snappen. Dit was iets wat we tijdens de oplevering hadden kunnen zien. Toch is ook zelfs dit opgelost door de kozijnenleverancier!”

opdrachtgever

Particulier

oplevering

22 december 2015

soort

Woningbouw

locatie

Prinses Amalialaan 18a, Woudenberg
  • Hans Snel
  • werkvoorbereider
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2