16 appartementen Emmeloord

Expertise(s)

Opdrachtgever

Evertsen Bouw Ontwikkeling

Ontwerp

KHV Architecten

Locatie

Bumalaan 144, Emmeloord

Status

Locatie

Op de kop van de Paardenmarkt, een groot parkeerterrein in het centrum van Emmeloord, hebben wij een appartementengebouw gerealiseerd met 16 appartementen. Het woonprogramma richt zich uitdrukkelijk op starters en biedt betaalbare koopappartementen.

Het gebouw verschijnt pal achter een rij imposante bomen aan de Sportlaan. Het is een prachtige plek die de overgang markeert tussen het centrum en de nieuwe stedelijke woningbouw, die momenteel gerealiseerd wordt, enerzijds en het ruime, groene straatprofiel van de Sportlaan anderzijds.

Stadspoort

Het concept is ontstaan vanuit de gedachte dat het nieuwe woonvolume, samen met het volume aan het Smedingplein, de poort naar het centrum vormt. Het markeert de overgang van de ruime en groene setting van de Sportlaan en achterliggende straten naar de verdichting in het woonprogramma van het centrum. De poortfunctie en de nadruk op de straat de Noordzijde hebben we gelegd door het – in vorm eenvoudige – volume dynamiek te geven in de gevels door afwisseling in materialen en openingen.

Parkachtig wonen

Het metselwerk sluit aan op de schaal van de gezinswoningen en klimt naar de Noordzijde naar een grotere hoogte. Hier verheft het gebouw zich om de doorgang naar het centrum te markeren.
Het tweede materiaal – hout – zorgt naast de sprekende vorm ook voor een warme uitstraling. Daarnaast maakt het dat het gebouw zich beter voegt in de groene omgeving. De kleur van het metselwerk is afgestemd op de afsluiting van het centrum aan het andere uiteinde van de Noordzijde. Hier staat de katholieke kerk. Eveneens een eenvoudig volume dat de toegang tot het centrum markeert.

De hoofdentree van het appartementengebouw ligt aan de binnenzijde bij het kleine parkeerterrein waar bewoners hun auto kwijt kunnen. Aan de groene zijde wordt gewoond en zijn er vanwege de dynamiek balkons toegevoegd. Parkachtig wonen in hartje Emmeloord. Dat staat eigenlijk centraal in deze opgave. De veelzijdigheid van deze plek is in het ontwerp vertaald en heeft als resultaat een alzijdig gebouw dat past in zijn omgeving.

Vrijblijvend advies over uw project?

Wij helpen u graag verder.

Onze projecten

Andere referentieprojecten waar we trots op zijn.

Scroll naar boven