18 appartementen Hardenberg

Expertise(s)

Opdrachtgever

Evertsen Bouw Ontwikkeling

Ontwerp

KHV Architecten

Locatie

Bruchterweg 43, Hardenberg

Status

Locatie

Op de hoek Europaweg-Bruchterweg, staat het voormalige kantoor van de ING bank. Het is gebouw is niet meer in gebruik en Evertsen Bouw heeft de locatie herontwikkeld naar 18 appartementen.

Knipoog naar het gemeentehuis

Over de Prins Bernhardbrug, aan de overzijde van de Vecht, ligt het centrum van Hardenberg. De projectlocatie is gelegen op de kruising, diagonaal tegenover het gemeentehuis. Deze plek biedt een unieke kans voor inbreiding met woningen, in dit geval in de vorm van appartementen. Met een inbreidingsopgave is het nog belangrijker om te kijken wat er al staat in de omgeving. Daarom is er een gevelgeleding aangebracht in het ontwerp, om aan te sluiten op de bestaande bebouwing met een kleinere schaal. De vorm en het materiaalgebruik is traditioneel; dwarskappen en overwegend lichte tinten metselwerk met accenten. De witte kaders zorgen voor een speels en afwisselend beeld. Een uitzondering en onderbreking in het volume is het ronde accent, als knipoog naar de vorm van het gemeentehuis. Een passende verbijzondering op deze belangrijke kruising.

Divers programma voor brede doelgroep

De plek biedt ruimte aan achttien appartementen. Door het L-vormige volume ontstaat er een binnenterrein aan de achterzijde. Dit binnenterrein biedt ruimte aan parkeren en krijgt verder een groene invulling. Vanaf deze zijde zijn ook de appartementen te bereiken via een trappenhuis met lift en een galerij. Bijzonder is de verscheidenheid in de woningtypes; van studio tot driekamerappartement, een maisonnette of juist de unieke appartementen met ronding. Door deze verscheidenheid wordt een brede doelgroep aangesproken.

Vrijblijvend advies over uw project?

Wij helpen u graag verder.

Onze projecten

Andere referentieprojecten waar we trots op zijn.

Scroll naar boven