4 woningen Heerde

Expertise(s)

Opdrachtgever

Evertsen Bouw Ontwikkeling

Ontwerp

KHV Architecten

Locatie

Op den Oever 8, Heerde

Status

Vrijstaande houten woningen

Evertsen Bouw heeft in Heerde 4 vrijstaande houten woningen gebouwd. De projectlocatie is gelegen langs de voormalige spoorlijn Apeldoorn-Zwolle. Deze spoorlijn werd ook wel de Baronnenlijn genoemd. Deze bijnaam dankte de lijn aan de vele (adellijke) notabelen, die woonden in de plaatsen langs het spoor. De spoorlijn is inmiddels vervangen door een in het groen gelegen fietsroute. Deze groene zone ligt achter de woningen en markeert de contouren van deze voormalige verbindingslijn.

Verrassende uitstraling

Door de enigszins verdraaide verkaveling lijken de woningen zich af te zonderen van de wijk en ontstaan er tevens grotere tuinen. De woningen zijn ontworpen in één laag met kap, zoals we een woning van oudsher kennen, maar dan strak uitgevoerd in hout en vlakke dakpannen zonder dakoverstekken. Een veranda en een prominent in het dakvlak doorlopende entree bepalen mede het straatbeeld. De mix van de voornamelijk zwarte woningen met enkele accenten in houtkleur zorgen voor een verrassende uitstraling die mooi uitkomt tegen de groene wand achter de woningen. Een markante afsluiting van een gevarieerd woonwijkje in een landschappelijke omgeving.

Circulair materiaalgebruik

Er is een breed woonprogramma met een grote woonkeuken en woonkamer, 4 slaapkamers en een bijkeuken met garage. De vide achter de verhoogde entree brengt veel daglicht in de verkeersruimten op de begane grond en verdieping. Door de woningen in hout uit te voeren, wordt een bijdrage geleverd aan enerzijds verminderde uitstoot van stikstof en anderzijds circulair materiaalgebruik.

Vrijblijvend advies over uw project?

Wij helpen u graag verder.

Onze projecten

Andere referentieprojecten waar we trots op zijn.

Scroll naar boven