8 biobased woningen Zwolle

Expertise(s)

Opdrachtgever

Evertsen Bouw Ontwikkeling

Ontwerp

KHV Architecten

Locatie

Oetbertinkstraat, Zwolle

Status

Gemeenschappelijke duurzame impact

Duurzaamheid, het fundament van dit woonproject, is een term die tegenwoordig overal opduikt. Het is daarom belangrijk om uit te leggen wat duurzaamheid precies inhoudt binnen de context van dit project, zodat de toekomstige bewoners begrijpen waar ze aan deelnemen. Voor ons gaat het begrip van duurzaamheid veel verder dan het plaatsen van zonnepanelen of het installeren van een warmtepomp. Een écht duurzaam bouwproject omvat meerdere facetten, van circulair en energieneutraal bouwen tot het bevorderen van onderlinge verbondenheid en het omarmen van natuurinclusiviteit.

Circulair en energieneutraal bouwen in co-creatie

Dit bouwproject zet zich in om circulair en energieneutraal te bouwen, met een focus op het gebruik van natuurlijke, hergebruikte en hernieuwbare materialen. Door samen te werken met de toekomstige bewoners in een co-creatietraject, ontstaat er een synergie tussen duurzaamheid, esthetiek en functionaliteit. Bewoners kunnen bijvoorbeeld samen beslissen over investeringen zoals een gemeenschappelijke energieopslag.

Energie, water en afval

Bij het verbruik van energie, water en afval streven we ernaar om zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke bronnen en duurzame oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan het opvangen en hergebruiken van regenwater, het installeren van zonnepanelen en het stimuleren van afvalreductie en scheiding.

Buurschap: gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het groen

Een belangrijk aspect van duurzaamheid is het creëren van een hechte buurschap waarin bewoners gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het groen in de omgeving. Wij geloven namelijk dat die gemeenschapszin enorm bijdraagt aan het creëren van een duurzame leefomgeving. In Buitengewoon Zwolle zijn bewoners betrokken bij elkaar en dragen gezamenlijk bij aan het onderhoud van de tuinen.

Vrijblijvend advies over uw project?

Wij helpen u graag verder.

Onze projecten

Andere referentieprojecten waar we trots op zijn.

Scroll naar boven