9 appartementen Doorn

Expertise(s)

Opdrachtgever

Evertsen Bouw Ontwikkeling

Ontwerp

KHV Architecten

Locatie

Kampweg 68, Doorn

Status

Locatie

Op deze locatie in het centrum van Doorn, stond eerder een winkel met daarboven appartementen voor studenten van de modevakschool. In 2005 is het pand afgebrand en het terrein braakliggend. Lang bleef het een gapend gat in de bebouwing. Evertsen Bouw kon een aantal jaren geleden de locatie verwerven en heeft samen met KHV Architecten een plan gemaakt.

Rijk gedetailleerd straatbeeld

De kavel is gelegen aan de Kampweg, in de nabijheid van alle voorzieningen, en verbindt het centrum van Doorn met de bosrijke dorpsrand. De Kampweg wordt gekenmerkt door een gevarieerd straatbeeld, met diversiteit in materialen en kapvormen. De straat onderscheidt zich door zijn rijk gedetailleerde villa’s en imposante bomen. Opvallend zijn hierin de villa’s die in wit zijn uitgevoerd. Dit biedt een inspirerend uitgangspunt voor het aanhelen van de straatwand

Herstellen van de straatwand

Het ontwerp weerspiegelt vanaf de straatkant een villa in rode baksteen, vergezeld door een dubbele, wit gekeimde woning. Met zorgvuldig ontworpen metselwerkaccenten, vooruitspringende erkers met balkons en statige kapvormen, sluit dit naadloos aan op het verfijnde straatbeeld. Ondanks de uitstraling van drie afzonderlijke villa’s, herbergt het gebouw in werkelijkheid negen appartementen, variërend in grootte van 65 tot 90 vierkante meter. Een subtiel, terugliggend tussenlid vormt de schakel tussen de villa’s met een gemeenschappelijke entree. Aan de achterzijde zijn de appartementen bereikbaar via een galerij en een lift, hierdoor zijn ze geschikt voor zowel jongeren, stellen als ouderen.

Vrijblijvend advies over uw project?

Wij helpen u graag verder.

Onze projecten

Andere referentieprojecten waar we trots op zijn.

Scroll naar boven