Horecapaviljoen Emmeloord

Expertise(s)

Opdrachtgever

Evertsen Bouw Ontwikkeling

Ontwerp

KHV Architecten

Locatie

De Deel 19, Emmeloord

Status

Een kwaliteitsimpuls voor het centrum van Emmeloord

Een nieuw beeldmerk voor Emmeloord is de beste manier om het nieuwe horecapaviljoen in het kort te omschrijven. Dit nieuwe horecapaviljoen komt op het centrale plein De Deel te staan en zal de levendigheid in het centrum enorm versterken.

In het ontwerp is gekeken naar de geschiedenis van de Noordoostpolder en inspiratie gehaald uit de eerste bebouwing na de drooglegging. Het horecapaviljoen is dan ook een ode aan de karakteristieke, houten barakken waar de eerste polderpioniers in verbleven. De grote, glazen puien brengen moderniteit in het paviljoen en nodigen uit om binnen te komen.

Ontwerp

De massa van het paviljoen vormt een wand die het cultuur- en horecaplein op een natuurlijke wijze omkadert. De krachtige vorm van het pand verbeeldt op een uitgesproken, maar ingetogen manier de ontwikkeling van de polder. Met het hergebruikte, duurzame hout in de gevel wordt verbinding gezocht met de ruwe pioniersgeschiedenis van het gebied. Het glazen volume komt als het ware uit het houten volume voort en is geïnspireerd op een kas beeld van de moderne landbouw en de toekomst van de Noordoostpolder. Door de transparantie van het horecapaviljoen reageert het aan alle zijdes op zijn omgeving en ontstaat een hoge mate van verbondenheid met het plein.

Techniek

Onder het pand komt een kelder en de hoofddraagconstructie van de bovenbouw bestaat uit gelamineerde houten spanten. De verdiepingsvloer is een massieve houten vloer. De gevels en dak worden bekleed met verweerd hout. Het pand wordt voorzien van een warmteterugwin installatie, bodemwatermtepomp en ventilatielucht warmtepompen.

Vrijblijvend advies over uw project?

Wij helpen u graag verder.

Onze projecten

Andere referentieprojecten waar we trots op zijn.

Scroll naar boven